Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали правила звітування за закордонним відрядженням

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області роз'яснили, що згідно з п. 5 розділу IІІ Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну № 59 від 13.03.1998 р., підприємство, що направляє працівника у відрядження за кордон, забезпечує його авансом у національній валюті держави, до якої їде працівник. Також аванс можна видати у доларах США/євро або у гривневому еквіваленті за офіційним курсом НБУ, що встановлений на день подання банку розрахунку витрат на відрядження.

Після повернення з відрядження працівник має 5 днів, відповідно до п. 17 розділу ІІІ Інструкції № 59, щоб подати Звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих йому на відрядження або під звіт. При цьому суми невитрачених коштів повертаються платником податку в касу або зараховуються на банківський рахунок підприємства до чи під час подання Звіту.

Звіт подається підзвітною особою за формою, затвердженою наказом Мінфіну «Про затвердження форми Звіту про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, та Порядку його складання» № 841 від 28.09.2015 р. Разом із Звітом подаються документи (в оригіналі), що підтверджують вартість оплачених витрат, із зазначенням форми їх оплати (готівкою, чеком, платіжною карткою, безготівковим перерахунком).

Причому Звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт складається у національній валюті України за крос-курсом, розрахованим за офіційним обмінним валютним курсом, встановленим НБУ на день затвердження Звіту, відповідно до п. 19 розд. III Інструкції № 59.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини