Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовцям, медикам та освітянам на деокупованих територіях платитимуть більше

23 жовтня 2023, 11:00
702
0
Автор:
Реклама

Під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук відбулася нарада щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях. Участь у ній узяли представники Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це інформує Мінреінтеграції.

Віце-прем'єр-міністр закликала міністерства за прикладом МОН та МОЗ напрацювати власні концепції формування резерву відновлення. Водночас визначити матеріально-технічні потреби для передачі цієї інформації міжнародним донорам.

За результатами наради відбувся брифінг, під час якого посадовці розповіли про результати виконаної роботи. Зокрема, Ірина Верещук вказала, що люди з резерву працівників державних органів, освітньої та медичної галузі, які працюватимуть на деокупованих територіях України, отримуватимуть більшу зарплату та матимуть на ДОТ житло. Як передає Укрінформ, посадовця сказала, зокрема: «Удвічі більша зарплата [на територіях, де ведуться бойові дії] і в півтора раза, якщо там можливі бойові дії. І вже на місцях керівники намагаються забезпечити житлом та усім необхідним, бо це теж дуже важливо. Але, наприклад, якщо це медична галузь, то у них система відряджень є, яка вже працює».

Як зазначила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, попри те, що МОЗ нині формує резерв медиків для роботи на деокупованих територіях, вже показала свою ефективність система відряджень на прифронтові території. «Ми відряджаємо медичних працівників на 2-4 тижні з ротацією. Зібрали усіх охочих по усіх регіонах країни. Це понад 1 тисяча працівників, які виявили бажання їхати на ДОТ та допомагати своїм колегам», - сказала вона.

За словами заступника міністра освіти та науки Андрія Вітренка, Кабінет міністрів 17 жовтня затвердив порядок формування кадрового резерву освітян для роботи на деокупованих територіях. Формування кадрового резерву дасть змогу заздалегідь планувати кадрове забезпечення закладів освіти на звільнених від ворога територіях.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини