Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ініціює зменшення оподаткування земельних ділянок окремої категорії установ

3 листопада 2023, 15:55
2338
0
Автор:
Реклама

На засіданні КМУ схвалено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду земельним податком». Про це повідомив Тарас Мельничук, представник уряду в парламенті.

За словами посадовця, законопроектом пропонується внести зміни до ПКУ і встановити ставки земельного податку на земельні ділянки, які належать до земель природно-заповідного фонду, в розмірі, що не перевищує 0,1% від їх нормативної грошової оцінки.

Як пояснили у Міндовкілля, схвалення законопроекту в 2024 році дозволить вже у 2025 році зменшити податкове навантаження на заповідні установи та державний бюджет. На сьогодні нормативна грошова оцінка земель ПЗФ є однією з найвищих, а розмір земельного податку визначається рішенням територіальної громади і коливається від 0 до 5%. Так, один гектар заповідних земель у середньому оцінюється у 158 тис. гривень. Це майже в чотири рази вище, ніж ціна одного гектара ріллі - 27,5 тис. гривень. Приміром, якщо всі територіальні громади встановлять максимальну ставку податку - 3%, установи ПЗФ у рік мають сплатити понад 2 млрд гривень податку. Сума з кожним роком зростатиме через проведення щорічної індексації. На цей рік у бюджеті передбачено майже 79 млн грн для сплати земельного податку. Це 56% від потреби, тож установи ПЗФ перебувають під постійним тиском податкової відповідальності.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини