Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На яку дату визначають ціну зіставних операцій з метою застосування методів встановлення відповідності принципу "витягнутої руки"

16 листопада 2023, 15:00
141
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 131.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) пояснили, на яку дату визначається ціна зіставних операцій з метою застосування будь-якого з методів встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки", та чи потрібно переглядати ціну кожного року, якщо договір укладено на кілька років, і ціна не змінюється?

Контролери відзначили, що порівняння ціни контрольованої операції з ціною зіставних неконтрольованих операцій проводиться на підставі інформації про ціни, застосовані протягом періоду, який аналізується, зокрема інформації про ціни на найближчу до дня здійснення контрольованої операції дату.

Водночас, ПКУ не регулює порядок договірних відносин між суб'єктами, зокрема, щодо визначення цін на товари (послуги). Суб'єкт господарювання може реалізовувати товари ?(роботи, послуги) за договірною ціною, у тому числі, й у контрольованих операціях, що відповідає принципу свободи підприємницької діяльності. Разом з тим, як встановлено нормою пп. 39.1.1 ПКУ, обсяг оподатковуваного прибутку в контрольованих операціях платник податку повинен визначати відповідно до принципу «витягнутої руки».

Радимо також ознайомитись зі статтею «Який код зазначити у Звіті про контрольовані операції, якщо постачальник-нерезидент передав право вимоги зі сплати зобов'язань».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини