Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев озвучив питання про скасування оподаткування ПДВ жіночих гігієнічних засобів

24 листопада 2023, 10:15
964
1
Автор:
Реклама

Глава податкового парламентського комітету Данило Гетманцев повідомив, що як представник від України в Академічному комітеті Європейської асоціації професорів податкового права (EATLP) готується до щорічного конгресу, темою якого в 2024 році буде гендерна дискримінація в оподаткуванні. З цього приводу нардеп підняв питання ставлення українського суспільства до оподаткування ПДВ жіночих гігієнічних засобів.

«Виникає дуже просте питання - чому ж тоді українські жінки зобов'язані сплачувати протягом більшої частини свого життя ПДВ щомісячно купуючи гігієнічні товари, потреба в яких обумовлена самою природою жінки?», - зауважив Д. Гетманцев. Він запитав у читачів свого блогу: «Чи можна вважати ПДВ на жіночі гігієнічні засоби, який наразі в Україні становить 20%, проявом податкової дискримінації за гендерною ознакою?».

Щоправда згодом нардеп визнав, що «Наразі ми не можемо приймати жодні подібні антидискримінаційні пільги, навіть якщо вони вбачаються і популярними, і сучасними. Просто не можемо дозволити собі цю розкіш у цей надскладний час. А саму тему для дискусії я запропонував аби звернути увагу на різницю в рівні нашої суспільної фінансової дискусії, обговорюваних питань та суспільної фінансової проблематики, що хвилює людей по той бік кордону з ЄС».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини