Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала, як нараховувати ЄСВ суміснику резидента Дія Сіті

Реклама

Відповідно до ч. 14 прим. 1 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 року ЄСВ для платника - резидента Дія Сіті, який у календарному місяці відповідав вимогам, п. 2, 3 ч. 1, п. 10 ч. 2 ст. 5 Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1667-IX від 15.07.2021 року, встановлюється у розмірі мінімального страхового внеску:

  • на суму нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» № 108/95-ВР від 24.03.1995 р.;

  • на суму винагороди фізособам за виконання робіт/надання послуг за гіг-контрактами, укладеними згідно з Законом № 1667-IX.

У разі якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄСВ.

ЄСВ для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлюється у розмірі 22%, згідно з ч. 5 ст. 8 Закону № 2464-VI.

При цьому нараховуючи зарплату фізособам з джерел не за основним місцем роботи ставку ЄСВ, встановлену цією частиною, застосовують до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Враховуючи зазначене, спеціалісти Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, наголосили, що працівнику, який працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом (у вільний час від основної роботи у іншого роботодавця), ЄСВ нараховується у розмірі 22% до фактично нарахованої зарплати незалежно від її розміру.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини