Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування мораторію на податкові перевірки «підвисло в повітрі» — яка причина

4 грудня 2023, 10:00
1496
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що парламент схвалив в цілому законопроєкт №10016-д про часткове повернення документальних податкових перевірок. Передбачено зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок. Документ повинен був забезпечити виконання у повному обсязі зобов'язань України перед МВФ про скасування мораторію на проведення податкових перевірок і вжиття заходів, які допоможуть покращити податковий комплаєнс. Передбачалося, що закон мав запрацювати 1 грудня.

Але ось час прийшов, а відповідний закон так і не був підписаний Президентом і, відповідно, не опублікований офіційно. Так що з 1 грудня у податківців не з'явилися розширені підстави для перевірок. Адже цей закон повинен був запрацювати з наступного дня після офіційного опублікування.

«Ну податкові перевірки з 01 грудня….не повертаються). Президент досі не підписав законопроект № 10016д. Там по тексту закон вступає в силу «не раніше дня, наступного за днем опублікування». Тобто мав 01 грудня, а так….виходить дивна ситуація. В кращому випадку 03 грудня. Дрібниця, але вже другий раз по цьому питанню через конкретних людей в ОП порушуємо домовленості з МВФ», - написав народний депутат Я. Железняк, заступник голови податкового комітету парламенту.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини