Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий розрахунок посадових окладів бюджетників за ЄТС – постанова КМУ вже діє

17 січня 2024, 12:10
15712
0
Автор:
Реклама

Постанова КМУ від 12.01.2024 р. №23 про деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, про яку ми вже повідомляли, набрала чинності 16 січня та застосовується з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, що Постанову №1298 доповнили нормою, за якою посадові оклади (тарифні ставки) працівників бюджетної сфери на основі ЄТС з 1 січня 2024 р. розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 3195 гривень.

Відповідно розпорядникам бюджетних коштів - бюджетним установам тепер потрібно:

- розрахувати посадові оклади (тарифні ставки) виходячи з розміру у 3195 грн;

- затвердити штатний розпис з новими посадовими окладами та ввести їх в дію з 01.01.2024 року.

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Керівники установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери повинні забезпечити:

- диференціацію зарплати працівників, які отримують її на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи;

- виконання Постанови №23 виключно в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі (тобто при нестачі коштів у фонді доведеться зменшувати кількість штатних одиниць).

Центральним та місцевим органам виконавчої влади слід переглянути власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, на предмет відповідності з Постановою №23.

Також уряд рекомендував органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо приведення власних нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із Постановою №23..

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини