Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платників єдиного податку переведуть на загальну систему оподаткування – Гетманцев

26 січня 2024, 10:00
4022
0
Автор:
Реклама

В Україні мають намір реформувати систему оподаткування для бізнесу. Йдеться передусім про збільшення ліміту річного доходу для фізосіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Про це сказав голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Депутат пояснив: систему єдиного податку потрібно оновити, оскільки вона не підтримує бізнес, а навпаки - дає змогу підприємцям ухилятися від оподаткування. Чинні ліміти, затверджені на сьогоднішній день у законодавстві для ФОП-єдинників, доцільно збільшити, проте з наступним реформуванням єдиного податку.

Які конкретно відбудуться зміни і коли їх почнуть впроваджувати, Данило Гетманцев не повідомив. Водночас він повідомив, що за основу реформи візьмуть польську систему оподаткування, а згодом усі будуть переведені на звичайну систему оподаткування протягом трьох років після скасування воєнного стану в Україні.

Гетманцев вказав, що ці умови прописані в урядовій Нацстратегії доходів: «Там більший ліміт - 2 млн євро (близько 81,5 млн грн). Але й різні ставки оподаткування: передбачається одна група для платників єдиного податку, а не три. А також різні ставки оподаткування - залежно від здійснюваної діяльності».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини