Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не три роки, а півтора місяці – Рада спростила зміну цільового призначення землі для бізнесу

9 лютого 2024, 11:25
690
0
Автор:
Реклама

В Україні запровадять спрощену процедуру зміни цільового призначення землі для будівництва промислових об'єктів. Законопроєкт №9627, ухвалений парламентом у другому читанні, має дуже важливе значення для покращення інвестиційного клімату в напрямку зведення об'єктів промисловості й енергетики. Про це розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

«Головна мета закону: ліквідація зайвих бюрократичних перепон для людей, які хочуть побудувати в Україні новий завод або інший промисловий чи енергетичний об'єкт. Замість 1-3 років отримання всіх необхідних дозволів займатиме не більше 1,5 місяця. А ще прибираються можливості для чиновників регіонального рівня пускати підприємця, який не хоче платити хабарів, «по великому колу» збирання довідок. Цього багатомільярдного ринку «подяк у конвертах» більше не буде», - пояснив він.

«Після того, як Президент підпише закон і він набуде чинності, зміна цільового призначення землі відбуватиметься на підставі висновку уповноваженого органу містобудування та архітектури місцевої ради щодо можливості розміщення запланованого об'єкту. Без обов'язкового розроблення містобудівної документації та документації із землеустрою», - зазначив політик.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Спрощена процедура зміни цільового призначення землі вже діє в Україні з середини 2022 року для релокованих підприємств, для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб. Тепер ухвалений законопроєкт №9627 розширює цю процедуру, наголосив народний депутат.

Спрощена процедура стосуватиметься земель за межами населених пунктів, щодо яких ще немає розробленої містобудівної документації. Розповсюджуватиметься на перелік об'єктів промисловості на енергетики, визначений законом. І діятиме на період воєнного стану плюс п'ять років.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини