Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Блокують навіть гуманітарні вантажі — ситуація на українсько-польському кордоні

19 лютого 2024, 10:00
3221
0
Автор:
Реклама

Роботу міжнародного пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" на українсько-польському кордоні повністю заблоковано польськими фермерами, які проводять на під'їзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту. Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз. Про це повідомила ДМС.

Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг. Водночас з 15:30 по 17:30 год. у неділю, 18 лютого, на залізничній станції «Дорогуськ» протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила.

Якщо кордон не буде деблокований до кінця місяця бюджет країни нашої країни втратить 7,7 млрд грн надходжень. Про це повідомив Данило Гетманцев, глава податкового комітету парламенту. «Відповідно митниця план на цю суму недовиконає. Для нас це дуже відчутно. Особливо у лютому», - сказав нардеп.

Станом на ранок суботи, 17 лютого, польські протестувальники заблокували шість пунктів пропуску на кордоні з Україною, у чергах стояли 3300 вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини". Найбільша черга на пункті пропуску "Краківець" - 1600 вантажівок і "Ягодин" - 550 машин.

Як ми вже повідомляли, з 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною почалася блокада автошляхів на пунктах пропуску "Дорогуськ - Ягодин" та "Гребенне - Рава-Руська". 12 лютого польські фермери заблокували пункти пропуску "Зосин-Устилуг" та "Долгобичув-Угринів", а також знову заблокували "Шегині". 16 лютого польські протестувальники заблокували і пункт пропуску "Краківець - Корчова". Блокада завдає величезні збитки українському бізнесу та його європейським партнерам. Окрім того, бюджет України недоотримує гігантські суми, необхідні для протистояння російській військовій агресії. Польські фермери анонсували з 20 лютого повну блокаду українського кордону, попри неприпустимість подібних дій за європейським законодавством і те, що Україна одна зараз захищає Європу від російського імперіалізму.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини