Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнено працівника, у якого немає розрахункового періоду: як виплатити компенсації за невикористані відпустки

27 лютого 2024, 13:30
2606
0
Автор:
Реклама

Час перебування працівника у відпустці без збереження зарплати має бути виключений із розрахункового періоду при обчисленні середньої зарплати.

У разі якщо у працівника відсутній розрахунковий період, то середню заробітну плату обчислюють відповідно до абз. 3 - 5 п. 4 Порядку № 100 (абз. 8 п. 2 Порядку № 100).

Абз. 3 п. 4 Порядку № 100 встановлено, що якщо в розрахунковому періоді у працівника не було зарплати, розрахунки проводять з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу.

Відповідно до абз. 5 п. 4 Порядку № 100 якщо розрахунок середньої заробітної плати обчислюють виходячи з посадового окладу чи мінімальної зарплати, то її нарахування здійснюють шляхом множення посадового окладу чи мінімальної зарплати на кількість місяців розрахункового періоду.

Отже, звільняючи працівника, у якого відсутній розрахунковий період, розрахунок середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки, на які працівник набув право до 31.12.2023, слід здійснювати виходячи з встановленого на час розрахунку, зокрема, на дату звільнення, посадового окладу, в розрахунковому періоді з 01.01.2023 по 31.12.2023.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Оплата тимчасової непрацездатності після звільнення працівника з військової служби: що врахувати роботодавцю».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини