Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна скасувати вчорашню помилково проведену через РРО/ПРРО суму

Реклама

Контролери надали роз'яснення щодо можливості у платника податків скасувати помилково проведену через РРО/ПРРО суму розрахунку на наступний робочий день, якщо було створено Z-звіт.

У ст. 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР автори прописали, що фіскальний звітний чек - це документ встановленої форми, створений у паперовій/електронній формі РРО/ПРРО, який містить дані денного звіту. Під час створення фіскального чеку інформація про виконані розрахункові операції потрапляє до фіскальної пам'яті РРО або фіскального сервера контролюючого органу.

Відповідно до Вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затверджених постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199, Z-звіт - це денний звіт, який обнулює інформацію в оперативній пам'яті та вносить її до фіскальної пам'яті реєстратора.

Порядок застосування РРО/ПРРО визначено відповідними порядками, затвердженими наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547.

Проте акцентують податківці, ні Закон № 265/95-ВР, ні порядки, затверджені наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 чи будь-які інші нормативно-правові акти України не містять механізму скасування помилково проведеної через РРО/ПРРО суми розрахунку після створення щоденного Z-звіту та закриття робочої зміни касира.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини