Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може єдинник ІІ групи надавати послуги фізособам-незалежникам — ДПС

Реклама

Платниками єдиного податку ІІ групи є ФОПи, які надають послуги, в тому числі побутові, платникам єдиного податку та населенню, а також виробляють, продають товари та заробляють у сфері ресторанного господарства, згідно з пп. 291.4.2 ПКУ. При цьому такі підприємці повинні протягом календарного року відповідати сукупності таких критеріїв:

  • не використовувати працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

  • обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового року. Наразі він становить 5921400 гривень.

Проте, це не стосується ФОПів, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінки нерухомого майна, а також виробляють, постачають, продають ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі ФОПи повинні перебувати на ІІІ групі платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для цієї групи.

Таким чином, повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, ФОП - платник єдиного податку ІІ групи не має права надавати послуги, у тому числі побутові, суб'єктам господарювання, які не є платниками єдиного податку, та фізособам, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини