Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено порядок зміни цільового призначення земельних ділянок

Реклама

Прес-служба Апарату ВРУ повідомила, що 26 лютого 2024 року Президент України підписав новоприйнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України» від 06.02.2024 р. № 3563-IX.

Закон спрощує порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок (крім земель, віднесених до категорій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення, земель водного фонду, рекреаційного, оздоровчого, лісогосподарського призначення) на території за межами населених пунктів, стосовно якої відсутня містобудівна документація, для розміщення об'єктів промисловості та енергетики, у період дії воєнного стану в Україні та протягом 5 років після його припинення.

Також цим Законом визначили, що Кабмін має створити реєстр територій забруднених/імовірно забруднених вибухонебезпечними предметами для збирання, накопичення, обліку, обробки, зберігання та захисту відомостей про землі, забруднені вибухонебезпечними предметами або непридатні для використання у зв'язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами.

27 лютого документ ще не набрав чинності.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини