Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акцизний податок на тютюнові вироби прив’яжуть до євро — законопроєкт у Раді

Реклама

Кабмін зареєстрував у ВРУ проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби» (реєстр. № 11090), який КМУ схвалив 15 березня. Про це ми вже писали.

На своєму телеграм-каналі Тарас Мельничук, постійний представник КМУ у ВРУ, зазначив, що автори законопроєкту № 11090 пропонують:

  • встановити з 01.01.2028 р. нові розміри ставок акцизного податку на тютюнові вироби з огляду на мінімальний рівень, визначений Директивою Ради 2011/64/ЄС від 21.06.2011 р. щодо структури та ставок акцизного збору на тютюнові вироби (кодифікація), з одночасним зменшенням акцизного навантаження на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання. Поряд з цим, передбачити поступове, починаючи з 01.07.2024 р. по 31.12.2027 р., щорічне підвищення ставок акцизного податку для приведення їх до зазначеного мінімального рівня;

  • визначити грошову одиницю виміру ставки акцизного податку на тютюнові вироби у євро;

  • передбачити особливості порядку обчислення акцизного податку з тютюнових виробів за ставками, вираженими в іноземній валюті;

  • встановити послаблення на період воєнного стану обмеження щодо заходів накопичення обсягів тютюнових виробів на складах перед підвищенням ставок акцизного податку (антифорстолінг) шляхом збільшення установленого розміру середньомісячного обсягу реалізації на митній території України тютюнових виробів з 115% до 120%.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини