Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прогноз погоди на вихідні 23–24 березня: тепло, але дощитиме На правах реклами

22 березня 2024, 12:40
510
0
Автор:
Реклама

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні не потішить сонечком - в Україні буде похмуро, а в багатьох регіонах пройдуть дощі (місцями сильні). І все ж весна все впевненіше вступає у свої права!

Погода в суботу 23 березня

У суботу на заході країни можливі невеликі дощі, на решті території опадів не передбачається. На сході, в центрі, на півдні та в більшості північних областей повітря прогріється до +9…+13 °С (уночі - до +2…+4 °С), у західних регіонах та на Київщині буде трохи тепліше - +13…+ 15 °С (уночі - +3...+5 °С).

Погода в неділю 24 березня

Мешканцям Івано-Франківської, Волинської, Вінницької, Закарпатської, Львівської, Житомирської, Київської та Хмельницької областей варто заздалегідь продумати свої плани на неділю, оскільки тут синоптики прогнозують сильні дощі. В решті областей обійдеться без опадів.

На півночі, сході, півдні та в центрі країни термометри покажуть удень +12…+14 °С, уночі - +3…+5 °С. У західних областях удень буде прохолодніше - +7…+10 °С, але вночі трохи тепліше - до +4…+7 °С.

Погода в понеділок 25 березня

Новий тиждень розпочнеться з похмурої погоди майже по всій Україні. На заході та півночі країни очікуються невеликі опади, в Одеській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях - сильні дощі.

У східних регіонах, Херсонській, Миколаївській і Харківській областях стовпчики термометрів піднімуться до +10…+13 °С удень та до +3…+5 °С уночі. На решті території країни погода на початку тижня буде прохолоднішою - до +6…+9 °С удень та до +2…+5 °С уночі.

В окремих регіонах продовжується підтоплення територій

23-25 березня підніметься рівень води на річках Десна та Снів - у зоні підтоплення опиняться деякі села Новгород-Сіверського, Корюківського, Чернігівського та Ніжинського районів Чернігівщини. Також може бути порушено транспортне сполучення в селах поблизу річок Сож і Дніпро на Чернігівщині (Чернігівський район). Невелике підтоплення очікується і на Черкащині внаслідок весняного паводка на Канівському водосховищі.

Народні прикмети та вірування

Давні слов'яни вірили, що 23 березня кружляння птахів високо у хмарах провіщало ясні й теплі дні, затягнуте хмарами небо - холодну і дощову весну, а ранковий туман - різку зміну погоди.

Якщо 24 березня здіймався холодний вітер, наші предки готувалися до приморозків і сльотавого квітня. А великі зграї птахів на верхівках дерев обіцяли теплі та сонячні дні до кінця весни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини