Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 4 квітня ТЦК починають виклик громадян, які досягли 25-річного віку, для уточнення даних – Генштаб

8 квітня 2024, 10:04
757
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли про прийняття Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 30.05.2023 р. № 3127-IX, яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників. Відповідно громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Як відомо законопроєктом №10449 про мобілізацію передбачено скасування строкової військової служби та введення замість неї базової військової служби та базової загальновійськової підготовки. А Указом №149/2024 передбачено протягом квітня-травня звільнення y запас військовослужбовців строкової військової служби. Цим і пояснюють зменшення призовного віку за мобілізацією з 27 років до 25.

У Генштабі повідомили, що з набранням чинності Законом №3127 (це сталося 4 вітня - Ред.) територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку, для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини