Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ветеранів війни звільнено від сплати туристичного збору

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області звернули увагу, що ветерани війни не можуть бути платниками туристичного збору. Це прописано у пп. «г» пп. 268.2.2 ПКУ.

Також податківці зауважили, що правовий статус ветеранів війни визначено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 р. № 3551-ХІІ. Відповідно до ст. 4 якого ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав.

Отже, ветеранами війни є:

  • учасники бойових дій;

  • особи з інвалідністю внаслідок війни;

  • учасники війни.

Відповідно до розд. ІІІ Закону № 3551-ХІІ такі громадяни мають пільги зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету відповідно до ПКУ.

Нагадаємо, що ветеранам війни вручають посвідчення та нагрудні знаки, а Порядок їх виготовлення та видачі встановлено Кабміном та міжнародними договорами, в яких бере участь Україна (ст. 18 Закону № 3551-ХІІ).

Відповідно до ст. 18 Закону № 3551-ХІІ постановою КМУ «Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни» від 12.05.1994 р. № 302 затверджені:

  • Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранам війни;

  • опис нагрудних знаків ветеранів війни (додаток № 1 до Постанови № 302);

  • зразки посвідчень та нагрудних знаків, що видаються ветеранам війни (додатки № 2 і 3 до Постанови № 302);

  • бланк-вкладка до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II - III груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше (додаток № 5 до Постанови № 302).

Посвідчення є документом, що підтверджує статус ветеранів війни та інших осіб, на яких поширено чинність Закону № 3551-ХІІ, на основі котрого надають відповідні пільги і компенсації (п. 2 Положення).

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини