Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із середини травня почнеться переогляд визнаних обмежено придатними – Міноборони

15 квітня 2024, 11:50
1989
0
Автор:
Реклама

Ухвалений Верховною Радою в другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію фіксує чотири важливі речі: обов'язки громадян, обов'язки органи місцевого самоврядування, облік всіх чоловіків у віці 18 - 60 років, закрито частину шпарин ухиляння від мобілізації. На цьому наголосив заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України.

Також Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт №10379 про збільшення штрафів за порушення військового обов'язку і правил мобілізації.

Крім того Президент України підписав Закон №10313, який скасовує висновок ВЛК «обмежено придатний».

«Наразі триває погодження змін до 402-го наказу [йдеться про наказ Міноборони №402, який регулює діяльність ВЛК - Ред.]. І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби, тих людей, які були визнані обмежено придатними», - пояснив заступник міністра.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Важливим чинником є максимальна прозорість в процесі мобілізації. Наразі Міноборони перезапустило електронну систему «Оберіг», яка забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб'єкта. Система інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та Судовою адміністрацією. Зокрема, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян. На сьогоднішній день оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації, в усіх 24 регіонах України та Києві.

«Ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета - забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов'язок захисту Батьківщини», - наголосив Гаврилюк.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини