Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Названо середню заробітну плату за перший квартал року

24 травня 2024, 17:00
2350
0
Автор:
Реклама

Затвердили показники середньої заробітної плати за перший квартал 2024 року, який обліковується для розрахунку пенсії. Такий розрахунок показників середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, здійснюється Пенсійним фондом України за інформацією Державної податкової служби України, наданою в порядку міжвідомчого обміну.

До зазначеної інформації, зокрема, належать дані звітності страхувальників про заробітну плату (дохід), на яку нараховується єдиний внесок, та середньооблікову чисельність штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб - підприємців та у осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Отже, середня зарплата складала у січні 2024 року 14 974 гривні 56 копійок, у лютому - 15 267 гривні 60 копійок, у березні - 15 433 гривень 98 копійок.

У ПФУ нагадали, що звітність про нарахування ЄСВ подається його платниками у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку). Для роботодавців строк подання звітності за найманих працівників - протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини