Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ та військовий збір справді підвищать після червня – нардеп Железняк

29 травня 2024, 09:45
4472
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про те, що Кабмін працює над законопроєктом про підвищення податків - зміни торкнуться ПДВ та військового збору. Ярослав Железняк, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, розповів про підвищення податків і військового збору, як мобілізація позначиться на податках і наповнені бюджету.

Депутат підтвердив, що Міністерство фінансів працює над підвищенням податків - ПДВ, військового збору, який можуть підняти з 1,5 до 5% (таку ж ставку можуть запровадити для ФОПів). Але остаточні параметри будуть відомі після червня, активна робота над підвищенням податків може початися в липні.

За словами політика, видатки на оборону минулого року були нижчими з ряду причин, але цього року вони суттєво збільшаться через інфляцію, мобілізацію та потребу у зброї. Раніше очікували, що розрив бюджету складе близько 400 млрд грн, зараз через збільшення видатків цифра може сягнути 720 млрд.

"Навіть якщо податки будуть прийняті в серпні, в що я не вірю, у нас залишиться лише чотири місяці, щоб закрити бюджетну діру", - підкреслив Железняк.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини