Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання за 20 тисяч на місяць – зареєстрували проєкт Закону про економічне бронювання

13 червня 2024, 08:55
5486
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді велика група народних депутатів зареєструвала проєкт Закону про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки (№11331 від 11.06.2024 р.). За словами одного зі співаторів законопроєкту, голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, цей акт має допомогти долати ті виклики, які виникли в українських виробників через повномасштабне вторгнення.

У новому Законі буде вичерпний перелік інструментів та механізмів, за якими держава зможе підтримувати українського виробника:

- нарешті визначатиметься перелік стратегічних галузей промисловості України;

- створюється Державний фонд розвитку промисловості, який надаватиме позики, гранти та іншу допомогу перспективним проектам;

- запроваджується система спеціальних інноваційних та інвестиційних контрактів між урядом та інвесторами;

- для критичних технологій впроваджується програма співфінансування проєктів на пільгових умовах.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Ну а ключове те, що у законопроєкті заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів. Як пам'ятаєте, ця ідея сприймалася неоднозначно, зокрема викликала різко негативну реакцію в Генштабі.

Як бачать роботу економічного бронювання автори законопроєкту:

- кожен суб'єкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника - має можливість його забронювати;

- сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками;

- бронювання поширюється на кожен суб'єкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року;

- відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме уряд. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у пов'язаному законопроекті реєстр.№11332 щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних.

Більше того, за словами Д. Наталухи, незабаром подадуть ще два альтернативні законопроекти, що будуть включати модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис. грн, а також змішану модель - 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20 тис. грн військового збору для ФОП.

Детально про новації бронювання, які затверджені Постановою №650, читайте у нашому ексклюзивному матеріалі «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини