Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок розгляду скарг про відмову у реєстрації ПН/РК — ДПС

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Черкаській області розповіли, що відповідно до п. 12 Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН), затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165, за результатами розгляду скарги комісія центрального рівня у строк, визначений п. 56.23 ПКУ, приймає одне з таких рішень:

  • задовольняє скаргу та скасовує рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН;

  • залишає скаргу без задоволення та рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН без змін.

При цьому у пп. 56.23.3 ПКУ законотворці зазначили, що скарга на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН розглядається протягом 10 календарних днів з дня її отримання центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику. Причому термін розгляду скарги не може бути продовженим.

Якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН не надіслано платнику податків протягом 10-денного строку, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначеного строку (пп. 56.23.4 ПКУ).

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини