Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала створення Національної установи розвитку

Реклама

Верховна Рада підтримала в першому читанні надзвичайно важливу для української промисловості ініціативу - створення Національної установи розвитку. Про це повідомив співавтор законопроєкту № 11239, заступник голови комітету з питань економічного розвитку у ВРУ Дмитро Кисилевський.

Головна мета законопроєкту № 11239 - створення механізму проектного фінансування для модернізації та будівництва промислових підприємств.

Національну установу розвитку планують створити на базі Фонду розвитку підприємництва, який, за словами нардепа, за останні роки показав себе як одна з найбільш ефективних економічних інституцій, яка серед інших адмініструє державну програму «Доступні кредити 5-7-9%». У разі прийняття закону ця установа отримає ще один стратегічний напрямок - проектне фінансування. Відносно дешеві й довгі кошти на купівлю обладнання надаватимуться під заставу цього ж обладнання.

Наразі максимальна державна підтримка, яка надається для розвитку промисловості, становить 150 мільйонів гривень (програма «Доступні кредити 5-7-9%»). На ці гроші серйозний завод не побудуєш. Національна установа розвитку покликана розв'язати цю проблему. Вона фінансуватиме масштабні проекти будівництва нових виробництв. Джерелом коштів для цього може бути не тільки державний бюджет, а й внески міжнародних партнерів у статутний капітал, а також кредити, які залучатиме Національна установа розвитку.

Дмитро Кисилевський зауважив, що Національна установа розвитку - ще один крок до створення в Україні Банку розвитку.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, копмлаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини