Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив Положення про митні декларації – кого стосується

16 липня 2024, 11:30
282
0
Автор:
Реклама

Урядом внесено зміни до Положення про митні декларації з метою приведення його у відповідність до Закону №3613, про який ми вже розповідали. Передбачено, що товари, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях / міжнародних експрес-відправленнях, декларуються шляхом подання митному органу:

- додаткового реєстру міжнародних поштових відправлень / міжнародних експрес-відправлень у разі пересилання декларантом (крім громадянина) за межі України товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує суми, еквівалентної 1000 євро, якщо товари поміщуються у митний режим експорту; на товари не встановлено вивізне мито; на товари не встановлено обмеження щодо їх вивезення за межі митної території України відповідно до ст.197 МКУ;

- та додаткового реєстру міжнародних поштових відправлень / міжнародних експрес-відправлень у разі відправлення за межі митної території України оператором поштового зв'язку міжнародних поштових відправлень, що підлягають поверненню відправнику / експрес-перевізником міжнародних експрес-відправлень, що підлягають поверненню відправнику.

Про зміни до Положення повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини