Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Народні депутати готові посилити відповідальність за приховування доходів від здачі житла в оренду

9 серпня 2024, 14:20
602
0
Автор:
Реклама

Ринок оренди житла в Україні залишається нерегульованим, адже багато власників житла не хочуть офіційно декларувати доходи від оренди, уникаючи оподаткування. Про це заявив народний депутат, член комітету з питань прав людини Сергій Козир в інтерв'ю Укрніформу.

За його словами, орендодавці шукають різні способи, як приховати кошти від здачі нерухомості в оренду. «Знаю випадки, коли орендодавці змушують орендарів платити готівкою чи у призначенні банківського переказу писати «повернення боргу», «безповоротна фінансова допомога». Це серйозна проблема, оскільки не лише знижує надходження до бюджету, але й позбавляє людей правового захисту за непередбачених обставин», - наголосив політик.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Козир заявив, що народні депутати готові запроваджувати зміни, щоб посилити відповідальність за податкові порушення та створити умови, які б стимулювали власників легалізувати оренду. «Потрібні зміни, які б спонукали людей офіційно реєструвати доходи від оренди, а держава, зі свого боку, повинна забезпечити додаткові захисні механізми та певні привілеї в оподаткуванні тим, хто зробить це самостійно та вчасно», - акцентував парламентарій.

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини