Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність

Реклама

На сайті Урядового порталу повідомили, що 6 серпня Кабмін ухвалив рішення щодо надання можливості іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, набувати право на провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів.

Відповідні зміни внесуть до постанови КМУ від 13.03.2022 р № 314. Вони стосуються будівництва об'єктів, які належать до об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

Право на будівельну діяльність надаватимуть шляхом безоплатного подання до органу ліцензування декларації про провадження господарської діяльності без необхідності отримання ліцензії на будівництво об'єктів.

Відповідна норма діятиме на час воєнного стану.

Ухвалення такого акта удосконалить нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в Україні. Зокрема, дасть змогу представництвам польських компаній в Україні облаштовувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Хочете отримувати експертну аналітику з гарячих бізнес-питань? В LIGA360 є матеріали для всієї команди: для юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців та керівників. Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини