Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні скасують прожитковий мінімум – міністр соцполітики

13 серпня 2024, 09:20
7647
0
Автор:
Реклама

Міністерство соціальної політики завершує роботу над законопроєктом, який запровадить в Україні базову соціальну допомогу на заміну прожитковому мінімуму. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

«Сьогодні той рівень прожиткового мінімуму, який задекларований в державному бюджеті, очевидно недостатній для того, щоб забезпечити потребу людини. Він, наприклад, не враховує, що ми проживаємо домогосподарствами. Очевидно, що самотній людині потрібно дещо більше коштів, ніж домогосподарству із п'яти-шести людей, які мають спільні видатки… Тому ми хочемо відійти від дещо застарілої одиниці прожиткового мінімуму. Для цього ми розробили новий законопроєкт про базову соціальну допомогу, у стандарт якої буде покладений мінімальний дохід саме домогосподарства», - розповіла міністр.

Наразі, за її словами, тривають кінцеві погодження документа. Паралельно Мінсоцполітики планує видати пілотну постанову, «щоб подивитися, як такий новий вид допомоги покаже себе».

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання - у новій LIGA360. Підсилюй роботу бухгалтера а кадровика використанням комплексної інформації. Замов персональну презентацію менеджера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини