Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паперові лікарняні знову будуть видавати – у Раді підтримали законопроєкт

14 серпня 2024, 15:53
780
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про урядовий законопроєкт №11418 щодо оновлення процедур, повязаних з видачею лікарняних. І ось парламентський Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу урядовий проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо врегулювання питань видачі, продовження та перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Законопроєкт передбачає внесення змін та доповнень до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», якими пропонується врегулювати питання листків непрацездатності, їх перевірки та здійснення повернення сум страхових виплат в разі встановлення необґрунтованості видачі листків непрацездатності, зокрема:

- передбачити використання паперових та електронних листків непрацездатності як підстави для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності;

- унормувати питання засвідчення копій паперових листків непрацездатності;

- удосконалити процес проведення перевірок листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування. Зокрема, передбачається, що перевірки медичних висновків про тимчасову непрацездатність мають право робити тільки уповноважені лікарі, тобто лікарі відповідної кваліфікації та досвіду роботи;

- внести зміни до процесу повернення коштів страхової? виплати в разі встановлення необґрунтованості видачі листка непрацездатності.

Де читати про трудові та інші зміни в умовах воєнного стану? Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини