Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які види трудових договорів будуть в новому Трудовому кодексі

27 серпня 2024, 11:03
1331
0
Автор:
Реклама

В Європейській Бізнес Асоціації відбулась зустріч із представниками Міністерства економіки України. Наразі робоча група при міністерстві продовжує роботу над проєктом нового Трудового кодексу. Він має замінити чинний Кодекс законів про працю, який був ухвалений ще у 1971 р. та не відповідає сучасним реаліям. При розробці проєкту Кодексу вже враховано численні пропозиції та зауваження основних стейкхолдерів, також команда Мінекономіки запросила до обговорення документа представників бізнесу. Мета - напрацювати спільне бачення необхідних рішень і змін у трудовому законодавстві, які удосконалять регулювання відносин між роботодавцями та працівниками.

Під час зустрічі зосередили увагу на видах трудових договорів, механізмах вирішення трудових спорів, питаннях регулювання роботи та відпусток тощо. Так, в оновленому Трудовому кодексі пропонують передбачити наступні види трудових договорів: безстроковий та строковий трудові договори, трудовий договір про дистанційну роботу, про надомну роботу, трудовий договір з нефіксованим робочим часом, договір про сезонну роботу, учнівський трудовий договір та трудовий договір з домашнім працівником. Кожен з цих договорів, безумовно, має свої особливості застосування, про що і йшлося на зустрічі.

Говорили також про вирішення трудових спорів, про інспекцію праці тощо. Окремо бізнес акцентував увагу на важливості використання електронного кадрового документообігу.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини