Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем'єр розповів про чотири кроки влади для збору додаткових коштів на оборону

3 вересня 2024, 14:00
260
0
Автор:
Реклама

Уряд напрацював механізми збільшення фінансування обороноздатності. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів під час форуму «Україна 2024. Незалежність». Глава уряду наголосив на необхідності додаткових ресурсів, які будуть направлятися на заробітну плату військовим, закупівлю обладнання, фінансування української оборонної промисловості.

За його словами, уряд пропонує чотири основних джерела коштів на зазначені потреби. А саме:

  • збільшення внутрішніх запозичень;

  • збільшення ставки податку на прибуток для банків;

  • розширення бази для військового збору;

  • запровадження принципу «воюй або працюй», який передбачає виведення ринку праці з тіні.

«У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Вони мають або воювати, або робити все, щоби забезпечити тих, хто воює. Це важливі моменти для збільшення кількості робочих місць, для підвищення середніх заробітних плат у галузях, для наповнення нашого бюджету», - наголосив Денис Шмигаль.

Водночас уряд збільшить ставку податку на прибуток для банків. Окрім цього, планується розширення бази для військового збору і підвищення ставок військового збору для окремих випадків.

Також глава уряду повідомив, що задля підтримки Збройних Сил в Україні має бути принаймні 10 мільйонів робочих місць, однак наразі офіційно представлені менш як 8 мільйонів. «З початком повномасштабного вторгнення Україна втратила 3,5 мільйона робочих місць. Ми фактично втратили у 2022 році 30% нашої економіки, нашого ВВП. Сьогодні для того, щоби підтримувати наших військових, ми маємо мати не менше 10 мільйонів робочих місць. Однак офіційно ми бачимо менш як 8 мільйонів робочих місць. Ми розуміємо, що в економіці є цілий ряд професій, робочих місць, які працюють в тіні і не сплачують офіційно податки, які сьогодні критично потрібні нашому бюджету, нашим збройним силам», - сказав він.

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини