Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звітувати щокварталу про заброньованих через Дію працівників – Мінекономіки

5 вересня 2024, 16:20
835
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали про те, що Порядок №650 передбачає, зокрема можливість бронювання працівників від мобілізації через Дію (засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг). Водночас Порядок №650 не передбачає обов'язку звітувати про чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані засобами порталу Дія. На цьому наголошено у листі Мінекономіки від 29.08.2024 № 2704-20/64638-09.

Своєю чергою, п. 14 Порядку бронювання зобов'язує органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації складати щокварталу звіт про чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані саме згідно з Порядком №76. Звіт подають станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом за формою з додатка 6 до Порядку №76.

У примітках 2 та 3 до вищезгаданого звіту вказано наступне:

- у таблиці не зазначається чисельність військовозобов'язаних, заброньованих відповідно до переліків посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затверджених Розпорядженням №493;

- у графі «Чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані» зазначається чисельність військовозобов'язаних, яким видано витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаного.

Оскільки під час бронювання через портал Дія витягів з наказу Мінекономіки не видають, то й до указаного до звіту вони не мають потрапляти.

Звіт згідно із додатком 6 подається до 10 числа місяця, що настає за звітним кварталом:

- підприємствами, установами та організаціями, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт, надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань - до Міноборони, СБУ або Мінстратегпрому;

- підприємствами, установами та організаціями, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період - до центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та/або реалізує державну політику у відповідній сфері, відповідної обласної чи Київської міської держадміністрації (військової адміністрації у разі її утворення), Секретаріату КМУ, оргаів, які здійснюють управління державним майном, що забезпечує діяльність Президента, ВР чи КМУ.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини