Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2 жовтня діє оновлений Порядок бронювання від мобілізації — постанова Кабміну

Реклама

Кабінет міністрів оновив Порядок бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, тобто через Дію.

Відповідно до урядової постанови від 1 жовтня 2024 р. № 1125 у списки на бронювання можуть включатися військовозобов'язані, які взяті на персональний військовий облік у відповідному держоргані, підприємстві, установі.

Водночас урядовці уточнили вимоги до інформації, яка має міститися у списках на бронювання, а саме доповнили перелік такими даними:

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);

  • військово-облікова спеціальність;

  • дата уточнення військово-облікових даних.

Тепер при позитивному результаті перевірки, проведеної засобами Реєстру військовозобов'язаних, переведення військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки відбувається автоматично за умов, якщо такий військовозобов'язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);

  • уточнив дані щодо перебування на військовому обліку;

  • не перебуває у розшуку.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини