Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укргосреестр розглянув порядок реєстрації прав на нерухомість

25 квітня 2013, 14:00
191
0
Реклама

Укргосреестр в ході розгляду питань відносно видачі посвідчення про право власності на нерухоме майно відмітив, зокрема, наступне.

Оскільки будівництво об'єкту містобудування є дією, що триває в часі, то державному реєстраторові прав на нерухоме майно при розгляді заяви про реєстрацію прав і їх обтяжили і документів, необхідних для проведення такої реєстрації, слід звертати увагу на законодавство, що діяло на час будівництва об'єкту нерухомості, і на перелік документів, необхідних для проведення реєстрації прав на такий об'єкт.

Державна реєстрація прав з видачею посвідчення про право власності на об'єкти нерухомого майна, побудовані в результаті діяльності житлового, житлово-будівельного, дачного, гаражного або іншого кооперативу, за умови, що на певну частину таких об'єктів до 01.01.2013 р. оформлено і зареєстровано право власності, здійснюється на підставі заяви члена відповідного кооперативу, до якого додається довідка кооперативу про членство в нім і про повне внесення таким членом пайового внеску.

Державна реєстрація прав з видачею посвідчення про право власності на побудовані або реконструйовані об'єкти нерухомого майна проводиться за наявності реєстрації речового права на земельну ділянку, проведеної відповідно до законодавства, що діяло на момент такої реєстрації (лист від 15.04.2013 р. № 165/06-15-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини