Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розглянуло склад зарплати за невідпрацьований час

26 червня 2013, 10:31
228
0
Реклама

Минсоцполитики відмітило, що підприємства визначають перелік і розміри виплат працівникам самостійно з урахуванням законодавства, генерального, галузевого (регіонального) угод, виходячи із специфіки своєї роботи і фінансових можливостей.

У колективному договорі підприємства можуть встановлюватися виплати як за відпрацьований час (основна заробітна плата, доплати, надбавки, виробничі премії, винагороди за підсумками роботи за рік і вислугу років і т. д.), так і за невідпрацьоване. Перелік виплат, що виплачуються за невідпрацьований час і відносяться до додаткової заробітної плати, визначений в п. 2.2.12 Інструкцій № 5.

До інших заохочувальних і компенсаційних виплат відносяться нарахування за невідпрацьований час, не передбачені законодавством, зокрема, працівникам, що вимушено працювали скорочений час і що знаходилися у відпустках за ініціативою адміністрації (окрім посібника з часткового безробіття), що брали участь в страйках.

Тобто це виплати, здійснювані працедавцем за час, коли працівник не працював і законодавством не передбачено здійснення певних виплат, наприклад за час відпустки, наданої за ініціативою працедавця. Колективним договором підприємства можуть бути передбачені виплати у розмірі окладу або в інших розмірах, або за роботу при неповному робочому часі можуть здійснюватися виплати у розмірі середньої заробітної плати і т. д.

До інших заохочувальних і компенсаційних виплат за відпрацьований час можна віднести виплати, передбачені абзацами 1 - 5 п. 2.3.2 і п. п. 2.3.3 і 2.3.4 Інструкцій № 5 (лист від 10.11.2011 р. № 994/13/84-11).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини