Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нещасний випадок невиробничого характеру: особливості призначення допомоги за рахунок соцстраху

8 грудня 2017, 14:20
638
0
Реклама

У разі виникнення питань щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв'язку з травмою, не пов'язаною з виконанням трудових обов'язків, за вимогою працівників Фонду соцстраху, які здійснюють перевірку, комісія із соціального страхування надає протокол засідання щодо прийняття такого рішення, інші матеріали проведеного розслідування або ж акт за формою НТ у разі, якщо його було складено.

Відповідно до п. 5.1.6 Положення про експертизу тимчасової непрацездатності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 09.04.2008 р. № 189, у разі звернення хворого стосовно нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві без направлення підприємства в медичній карті амбулаторного (стаціонарного) хворого лікуючий лікар указує дату й час звернення хворого; дату, час, місце й обставини травми; вид травми (виробнича чи побутова) зі слів хворого, які надалі не можуть виправлятися чи змінюватися.

Для захисту права застрахованої особи на отримання матеріального забезпечення у випадку отримання травми в робочий час комісії необхідно керуватися результатами розслідування нещасного випадку на виробництві, проведеного відповідно до вимог Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 р. № 1232.

У разі визнання нещасного випадку таким, що не пов'язаний із виробництвом, страхувальником складається акт за формою Н-5 або акт за формою НТ, які комісія із соціального страхування підприємства бере до уваги під час прийняття рішення про призначення матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Лист Фонду соцстраху з ТВП від 24.05.2016 р. № 5.2-32-807

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини