Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як в ПДВшній декларації відобразити результати податкової перевірки

12 жовтня 2018, 13:00
433
0
Реклама

Контролюючий орган провів перевірку ПДВ-звітності, за результатами якої було встановлено неправомірне перенесення платником податку у рядок 16.1 декларації з ПДВ значення рядка 21 декларації попереднього звітного (податкового) періоду. Крім того, платнику податку відмовлено у наданні бюджетного відшкодування в зв'язку з включенням до податкового кредиту звітного (податкового) періоду сум несплачених постачальникам за придбані товари. Як в ПДВ-декларації відобразити результати такої перевірки?

У разі відмови у наданні бюджетного відшкодування відповідний структурний підрозділ складає ППР за формою "В3", а у разі зменшення від'ємного значення суми ПДВ складається ППР за формою "В4".

Платник податку, якому за результатами перевірки контролюючого органу відмовлено в отриманні бюджетного відшкодування та/або зменшено суму від'ємного значення та відповідно вручені ППР за формами "В3" та/або "В4" відповідно, відображає суми зменшеного бюджетного відшкодування та/або зменшеного від'ємного значення в рядку 16.3 "збільшено/зменшено залишок від'ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу" у податковій декларації з ПДВ у звітному (податковому) періоді, в якому ППР за формами "В3" та/або "В4" узгоджено (пп. 5 п. 4 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21).

При цьому у разі заповнення рядка 16.3 обов'язковим є заповненням таблиці "Збільшено/зменшено залишок від'ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу на підставі податкового повідомлення-рішення та/або уточнюючого розрахунку".

Див. ІПК ДФСУ від 28.09.2018 р. № 4195/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Интербух:

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" податковим перевіркам ми присвятили такі матеріали:

"Податкові перевірки: види та строки здійснення";

"Відображення результатів податкової перевірки у звітності";

"Не згодні з актом перевірки: чи можна його не підписувати".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини