Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов юрособа-єдинник може переуступати право вимоги боргу

17 жовтня 2018, 11:15
261
0
Реклама

Підприємство, що є платником ЄП третьої групи планує укласти договір відступлення права вимоги боргу третьої особи новому кредитору.

Відповідно до ст. 514 ЦКУ до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов'язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не передбачено договором або законом.

Платник ЄП першої - третьої групи повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє наступне, якщо згідно з договором, за яким ТОВ відступає новому кредитору право вимоги боргу, був передбачений розрахунок у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), та у разі визначення компенсації за відступлення права вимоги боргу також у грошовій формі, то така господарська операція не суперечить умовам передбаченим ТОВ на спрощеній системі оподаткування.

Індивідуальна податкова консультація від 09.10.2018 № 4341/ІПК/08-01-12-04-11.

Як і в які строки подають звітність юридичні особи - платники єдиного податку ІІІ групи дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини