Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС повідомила про позитивні тенденції офіційного працевлаштування працівників

8 листопада 2018, 14:00
260
0
Реклама

Прес-служба ДФС повідомила, що у жовтні 2018 р. офіційно працевлаштовано 644,6 тис. найманих осіб, що у 2 рази більше, ніж у серпні цього року, тобто до прийняття Урядом Розпорядження №649-р.

У вересні цього року роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. найманих осіб. Така позитивна тенденція є результатом заходів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати, які вживаються органами ДФС спільно з Держпраці, ПФУ, ін. органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, - 78 тис. найманих працівників. На другому місці - сфера громадського харчування, там офіційно зареєстровано працю 29,3 тис. працівників. На третьому - 18,2 тис. найманих працівників на будівництві.

У ДФС прогнозують, що кількість офіційно зареєстрованих робітників зростатиме і надалі. Так, завдяки вжитим заходам з детінізації праці у листопаді - грудні поточного року очікується збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, платежів та єдиного внеску. Додаткові надходження до бюджетів складуть:

- ПДФО - понад 800 млн. грн.;

- ВЗ - близько 70 млн. грн.;

- ЄВ - понад 1,1 млрд. грн.

Як підприємцю оформити найманих працівників. Які особливості укладання трудового договору. Чи подається підприємцем повідомлення про прийняття на роботу. Чи ведеться трудова книжка на працівника у підприємця. Про це все дізнайтеся із ситуації для бухгалтера "Наймані працівники у підприємців".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал в Telegram і сторінку в Facebookщоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини