Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Консультант з податків та зборів: обираємо код за Класифікатором професій

25 лютого 2019, 12:30
1730
0
Реклама

У разі відсутності у Національному класифікаторі ДК 003:2010 "Класифікатор професій" (далі - Класифікатор професій) назви посади, яка повністю відповідає покладеним на працівника обов'язкам, вибирається найближча за змістом назва, а в посадовій інструкції працівника зазначаються всі особливості роботи за цією посадою. На це звертає увагу Мінсоцполітики у листі від 07.02.2019 р. № 21/0/191-19.

Так, у Класифікаторі професій передбачено назви посад "Консультант" з кодом 2419.2 (професійне угрупування "Професіонали у сфері маркетингу, ефективності господарської діяльності, раціоналізації виробництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності"), "Аудитор" та "Консультант з податків і зборів" з кодом 2411.2 (професійне угрупування "Аудитори та кваліфіковані бухгалтери").

Класифікатором професій також передбачено правила розширення (уточнення) назв посад (професій) (Додаток В Класифікатора). За наявності у користувача потреби в розширенні назв посад (професій) можуть використовуватись терміни і слова, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладу. Під час утворення розширених назв посад (професій) зберігається код базової посади (професій).

Таким чином, від зазначених назв посад можуть утворюватися назви "Консультант у сфері оподаткування та бухгалтерського обліку" (код 2419.2), "Аудитор у сфері оподаткування та бухгалтерського обліку" (код 2411.2) та "Консультант з податків і зборів та бухгалтерського обліку" (код 2411.2).

Чи правомірно штрафувати, якщо назва посади не відповідає Класифікатору професій? Відповідь читайте у газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини