Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітника залучили до роботи у виборчій комісії: які для нього працюють держгарантії?

5 березня 2019, 12:45
1088
0
Реклама

За рішенням виборчої комісії, яке затверджується виборчою комісією вищого рівня, голова, заступник голови, секретар або інші члени окружної виборчої комісії (загальною кількістю не більше чотирьох осіб), дільничної виборчої комісії (загальною кількістю не більше трьох осіб) протягом усього періоду повноважень виборчої комісії або частини цього періоду можуть виконувати свої повноваження у виборчій комісії з оплатою їх праці в комісії. Зазначені особи на цей період звільняються від виконання виробничих або службових обов'язків за основним місцем роботи із збереженням відповідного стажу.

Відповідну гарантію передбачає ч. 4 ст. 29 Закону України "Про вибори Президента України" від 05.03.1999 р. № 474-XIV. Тож роботодавцям варто її враховувати, якщо працівників будуть залучатися до таких посад у виборчих комісіях і пред'являть відповідні документи, які засвідчують призначення їх на ці посади.

За якими професіями не може укладатися ЦПД ? Читайте про це у газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини