Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники зможуть уступати борги по зарплаті у разі неплатоспроможності підприємств

20 березня 2019, 10:00
907
0
Реклама

Раніше ми уже повідомляли про те, що Мінсоціполітики розробило проект Закону України ,,Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця”.

Зазначеним законопроектом передбачається запровадити посилення захисту прав працівників у разі порушення строків виплати заробітної плати, зокрема шляхом:

зобов'язання роботодавця сплатити працівнику пеню у розмірі облікової ставки НБУ за кожний день затримки понад 15 днів;

надання права працівнику тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки виплати заробітної плат належної працівникові на термін більше 15 днів;

виплати працівнику компенсації у розмірі трьох середньомісячних заробітних плат (за останні 12 місяців), у разі порушення справи про банкрутство роботодавця чи припинення трудового договору у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.

Наразі ж міністерство доопрацювало цей документ і передало його на узгодження профспілкам.

Зокрема, пропонується надати право працівникам на відступлення права вимоги у разі неплатоспроможності підприємства.

У разі неплатоспроможності підприємства працівник матиме право на відступлення права вимоги до боржника щодо зобов'язань з виплати заробітної плати шляхом укладення договору відступлення з Держпраці або іншою юридичною особою в порядку, встановленому Мінсоцполітики.

Аби нічого не упустити й правильно провести виплату зарплати працівникам, підготовлено тему тижня "Виплата зарплати" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини