Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплату лікарняних (декретних) вимушено затримують – повідомили у ФССУ

27 березня 2019, 12:00
9970
0
Реклама

Допомоги і страхові виплати, що фінансуються Фондом соціального страхування України (далі-ФСС), надаються застрахованим особам у повному обсязі. Водночас, у зв'язку із невиконанням у 2018 році плану надходження ЄСВ та зростанням витрат на матеріальне забезпечення у зв'язку із збільшенням середньомісячної зарплати, можливе подовження стандартних строків перерахування коштів. Зокрема, за підсумками 2018 року середній розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності зріс на 31,9%.

Зазначимо, частка ЄСВ, що спрямовується на реалізацію гарантій у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, складає 99,6% доходів Фонду.

Упродовж 2018 року ФСС профінансував здійснення виплат матеріального забезпечення, враховуючи допомогу по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах, для більш ніж 2,5 млн застрахованих осіб на суму біля 12 млрд грн. Страхові виплати щомісяця фінансувались для понад 208 тис. потерпілих на виробництві та членів їх сімей, загальні видатки склали близько 7,8 млрд грн.

Зверніть увагу!

ФССУ здійснює фінансування матеріального забезпечення на підставі прийнятої заяви-розрахунку, що заповнюється та подається страхувальниками (роботодавцями). З 01.10.2018 заяви-розрахунку та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна подати в електронному вигляді із застосування електронного цифрового підпису.

За повідомленням Фонду соціального страхування України.

Як складають і у які строки подають заяву для отримання фінансування на виплату матеріального забезпечення працівникам? Як виправити помилку, допущену під час заповнення такої заяви читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини