Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікар-ФОП самостійно може продовжувати дію лікарняного максимум до 10 днів

28 березня 2019, 12:10
1632
0
Реклама

В ході трансформації системи охорони здоров'я договір з Національною службою здоров'я підписують також лікарі, які ведуть приватну практику.

Лікар-ФОП, який отримав ліцензію МОЗ України на надання медичних послуг, є таким самим лікуючим лікарем, як і лікарі, які працюють у державних та недержавних закладах охорони здоров'я і відповідно мають ті самі права, в тому числі - виписувати листки непрацездатності.

Безпосередньо лікуючий лікар може видавати листок непрацездатності на строк до 5 календарних днів з наступним продовженням його, залежно від тяжкості захворювання, до 10 календарних днів. Це стосується і лікаря, який веде приватну практику як ФОП, і того, який працює у комунальному закладі, і лікаря з приватної клініки, який має акредитацію.

Подальше продовження строку дії листка непрацездатності можливе лише лікуючим лікарем спільно із завідувачем відділення, а надалі - лікарською консультативною комісією (ЛКК), яка призначається керівником лікувально-профілактичного закладу. Відповідно лікар-ФОП самостійно може продовжувати дію лікарняного максимум до 10 днів. Але він може домовитися про співпрацю із закладом охорони здоров'я, що надає первинну медичну допомогу, де є відділення, завідуючий і можливість сформувати ЛКК.

Для виписування листків непрацездатності лікарям-ФОПам не потрібна державна акредитація.

Лікарі-ФОПи мають право на отримання бланків листків непрацездатності. Для цього вони повинні звернутись до структурних підрозділів (департаментів, управлінь) з питань охорони здоров'я обласних, Київської міської державних адміністрацій з заявкою на отримання бланків листків непрацездатності. Саме ці органи відповідальні за розподіл бланків листків непрацездатності відповідно до наказу МОЗ України.

Лікарі-ФОПи мають відшкодувати вартість бланків до державного бюджету України. Станом на 2019 рік це 0,48 грн за бланк.

До кінця року видача листків непрацездатності буде переведена в електронну форму і буде здійснюватися через електронну систему охорони здоров'я. Лікарі-ФОПи матимуть таку можливість на рівні із закладами охорони здоров'я.

За повідомленням сайту МОЗ.

Помилки в лікарняному листі: хто та як виправляє? Про це читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини