Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якого періоду застосовується всеукраїнська НГО земель сільгосппризначення при обчисленні плати за землю

4 квітня 2019, 08:45
606
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали роз'яснення щодо використання при обчисленні земельного податку або орендної плати за земділянки державної та комунальної власності нормативної грошової оцінки (далі - НГО) земель сільськогосподарського призначення, затвердженої наказом Мінагрополітики від 16.11.2018 р. № 552 (далі - Наказ № 552), що набрав чинності 01.01.2019.

Так, у роз'ясненні, розміщеному в категорії 112.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua) зазначено наступне.

Порядок введення в дію та результати технічної документації з НГО земель сільськогосподарського призначення застосовуються державними кадастровими реєстраторами виключно для земельних ділянок, на які поширюється вказана технічна документація відповідно до п.п. 21-24 Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 105 (далі - Порядок № 105).

Дата набрання чинності Наказу № 552 передусім є датою відліку передбачених Порядком № 105 послідовних заходів органів виконавчої влади, у тому числі й державних земельних кадастрових реєстраторів, щодо внесення відповідних відомостей про НГО земель сільськогосподарського призначення до інформаційної бази Державного земельного кадастру.

Таким чином, для кожної конкретної земельної ділянки сільськогосподарського призначення відповідні землекористувачі, в першу чергу, керуючись п.п. 21-24 Порядку № 105, мають з'ясувати факт поширення дії технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) НГО земель сільськогосподарського призначення на відповідну ділянку.

Платникам земподатку та оредної плати за земділянки державної та комунальної власності може бути цікавим матеріал "Звітуємо з плати за землю за 2019 рік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини