Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС пояснила алгоритм дій роботодавця, якщо відпустка продовжується у зв’язку із лікарняним

15 квітня 2019, 10:00
1372
0
Реклама

У разі тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку, щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена. Таку умову містить ст.. 11 Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР.

Строки, на які переноситься або продовжується відпустка, установлюються за угодою між працівником та роботодавцем. Тому продовження або перенесення відпустки оформляється новим наказом (розпорядженням) на підставі листка тимчасової непрацездатності та заяви працівника.

У випадку, якщо дата продовженої відпустки припадає на наступний місяць після її первинного надання, слід розрахувати нову середню зарплату. Розрахунок проводять згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100, виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

При цьому необхідно сторнувати суму відпускних, що припадають на дні тимчасової непрацездатності працівника, нарахувати допомогу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, та нарахувати суму відпускних за календарні дні продовженої відпустки виходячи з нової середньої зарплати.

Крім того, при обчисленні середньої зарплати для оплати часу продовженої відпустки необхідно включити допомогу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.

Див. лист Мінсоцполітики від 21.03.2019 р. № 369/0/206-19.

Також про перенесення чи подовження щорічної відпустки в разі хвороби читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини