Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота на півставки: чи заокруглювати копійки у "неповному" окладі

6 серпня 2019, 09:00
2399
0
Реклама

Мінсоцполітики розглянуло ситуацію, коли особа працює на умовах неповного робочого часу (0,1, 0,25, 0,50, 0,99 ставки) і його роботу оплачують виходячи з окладу (тарифної ставки) та фактично відпрацьованого робочого часу. При цьому фахівці відомства наголосили: законодавство не містить вимоги округлювати копійки до гривні при визначенні розміру посадового окладу за роботу на неповну ставку.

Посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами ЄТС в бюджетній сфері визначають, перемноживши оклад (ставку) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. Якщо посадовий оклад (тарифна ставка) визначена у гривнях із копійками, то цифри до 0,5 відкидають, від 0,5 і вище - заокруглюють до однієї гривні. Така вимога абз. 3 примітки 1 в додатку 1 до Постанови № 1298. Проте тут мають на увазі вимогу до розміру посадового окладу у штатному розписі, але не до фактичного розміру посадового окладу за відпрацьований місяць.

Тому не потрібно робити жодних заокруглень, якщо фактично рахуємо посадовий оклад працівнику, що працює в режимі неповного робочого часу.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 12.02.2019 р. № 2963/0/2-19/52.

Розібратись у чому особливості та який порядок уведення на підприємстві неповного робочого часу допоможуть матеріали теми тижня "Неповний робочий час" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини