Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підводні камені звільнення матеріально відповідальної особи

27 серпня 2019, 09:30
4016
0
Реклама

Спеціалісти Держпраці роз'яснили, чи може керівник звільнити працівника без двотижневого терміну відпрацювання і передачі ТМЦ.

В цілій низці випадків закон зобов'язує власника розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник в поданій заяві про звільнення.

Але якщо двотижневий строк письмового попередження закінчився, а власник не звільнив працівника, то в подальшому працівник вже не може бути звільнений на підставі раніше поданої заяви і повинен подовжити роботу на підприємстві.

Вони звернули увагу, що нерідко сам працівник має інтерес в продовжені роботи після подання заяви. Це зумовлено потребою завершенням процесу передачі ТМЦ, які доручені йому керівництвом в ході роботи.

В такому випадку працівнику необхідно ще раз до закінчення двотижневого терміну відпрацювання підтвердити свої наміри стосовно звільнення і вказати про свій намір продовжити відносини з підприємством до закінчення процесу передачі ТМЦ.

Підсумуємо: таке звільнення буде законним, хоча з моменту попередження минуло більше двох тижнів. В той же час, якщо працівник не хоче приймати участь в процесі передачі ТМЦ, а керівник зі свого боку не включає його до складу комісії, то при наявності особистих обставин він може бути звільнений за власним бажанням без двотижневого відпрацювання.

Джерело: ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.

Про порядок розірвання трудового договору з ініціативи працівника, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Звільнення з ініціативи працівника".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини