Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дисконтування кредиторки та дебіторки – пояснення податківців

13 листопада 2019, 08:30
2536
0
Реклама

Через зміни до П(С)БО довгострокові безвідсоткові борги доводиться дисконтувати. Ці новації запрацювали із 29.10.2019 р. завдяки наказу Мінфіну України від 16.09.2019 р. № 379.

Лише через майже два тижні у ДПС вирішили прокоментувати ці зміни.

Важливо відображати дохід від дисконтування кредиторської заборгованості (або витрат від дисконтування дебіторської заборгованості) в момент її виникнення та проведення амортизації дисконту протягом строку користування на кожну наступну дату балансу.

Під час складання Декларації з податку на прибуток підприємств та перенесенні показників фінансової звітності до неї, необхідно уважно проаналізувати дані аналітичного обліку бухгалтерських рахунків "Інші фінансові доходи", "Інші витрати", субрахунків "Результати фінансових операцій", "Розрахунки з іншими кредиторами", "Розрахунки з іншими дебіторами" . А також показники рядків 2220 "Інші фінансові доходи" та 2270 "Інші витрати" Звіту про фінансові результати (форма № 2).

За повідомленням ДПСУ.

Про дисконтування довгострокових боргів йшлося у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом та переглядайте матеріали:

- "Підніжка від Мінфіну: довгострокові безвідсоткові борги доведеться дисконтувати";

- "Дисконтування довгострокових боргів: проблеми переходу".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини